aparthotel

Designovka v Krkonošských horách -
Aparthotel Svatý Vavřinec

luxusní obytování v Peci pod Sněžkou

Zima se už pomalu schyluje ke konci a některá místa už připomínají jaro. Takovým místem ale rozhodně není Pec pod Sněžkou. A právě tam jsme se vydali relaxovat. Pec pod Sněžkou je velmi vyhledávané místo na trávení zimní dovolené. Konkurence ubytování je zde vidět na první pohled. Moderní hotely, luxusní chaty, penziony. Přesto nám při příjezdu padl do oka nevšední designový Aparthotel Svatý Vavřinec.

apart-hotel-svaty-vavrinec-ov-a-boysplaynice-04

Aparthotel Svatý Vavřinec vznikl na místě bývalé prodejny smíšeného zboží. Mezi 4 věžemi hotelu se rozprostírá střešní zahrada. V létě sytě zelená připomínající louku, v zimě na ní mezi hromadami sněhu dovádí děti. Pod zahradou se ukrývají garáže s několika nabíječkami pro elektroauta a obchodní parter. Obchod s lyžařskými potřebami a oblečením nebo smíšené zboží pár kroků od pokoje je prostě pecka! 

DSC09670-min
DSC09660-min
DSC09663-min

Když se nám milá recepční zmínila o vlastní finské sauně na pokoji, cestou nahoru nám nehučelo hlavami nic jiného. Odhodit kufry, rychlá sprška a šup do tepla. Pořádného. Po několika hodinách v mrazu jsme byli rádi za maximální teplotu 115 ˚C. Sauna je prostorná, a tak se do ní vejde celý náš tým. Ideální teambuilding.

Vavrinec_int_010
Vavrinec_int_008
Vavrinec_int_014

Večer na hosty čeká restaurace nacházející se opět ve společném parteru. O kvalitní jídlo se tu starají ti nejlepší kuchaři. Pro nadšence do vín je hned vedle restaurace vinárna s širokým výběrem vín. Funguje zde skvělý koncept. Starší po večeři mohou degustovat vína, zatímco pro děti hotel nabízí spoustu aktivit. Herna s klasickými prvky i moderní technikou nebo třeba golfový simulátor, jenž zaujme snad v každé věkové skupině. Sami jsme jej vyzkoušeli a od usilovného soupeření, kdo dá více jamek, nás odtrhlo jen to, že se už zavíralo. Stále tu však čeká ještě něco. Něco to regeneruje tělo, mysl a vnese (alespoň na chvíli) do života harmonii a klid.

apart-hotel-svaty-vavrinec-ov-a-boysplaynice-14
apart-hotel-svaty-vavrinec-ov-a-boysplaynice-12

Wellness zahrnující vířivku, tři druhy saun, Kneippův chodník, chrlič ledu a mnoho dalšího. Finské sauně dodává na výjimečnosti ochlazovací sprcha pod širým nebem. Bio sauna s aromatickými oleji prospívá i lidem, kteří do klasické sauny kvůli vysokým teplotám nemohou, díky vyšší vlhkosti rychleji uvolňuje dýchací cesty nebo například pomáhá při bolestech svalů a kloubů.

DSC09732
DSC09746
DSC09740
DSC09738

Pobyt v Aparthotelu Svatý Vavřinec je perfektní volbou pro trávení zimní i letní dovolené. V nedalekém okolí jsme navštívili místa, o kterých jsme už dříve na webu psali. ÅTULN útulna, Zvonička na Vlašských boudách nebo Pivovar Trauterberg na česko-polských hranicích stojí za vidění.

Víme, že video řekne víc než tisíc obrázků, proto na TikToku Rare Places naleznete více o Aparthotelu Svatý Vavřinec. Ještě více než video ale řekne osobní návštěva, proto se jeďte mrknout osobně a svoje zážitky s naší komunitou sdílejte přes #jsemvrareplaces. Inspirujeme tak vzájemně další cestovatele za nevšední architekturou!

Autor: Šimon Švirák
Foto: BoysPlayNice