Otevřít v Google mapách

 

Kloboucká lesní

Kloboucká lesní ustavičně hledá nové způsoby udržitelného hospodaření s lesem a krajinou, inspirována předky a inovativními technologiemi. Jejich sídlo reflektuje tyto ideje jako pružný prostor pro tvůrčí práci a výzkum. Konstrukce domu, založená na dřevě, je jednoduchá a ekologická, ale využívá moderní technologie a je v souladu s okolní krajinou. Umístění stavby na exponovaném místě zakrývá průmyslové stavby areálu a nabízí krásný výhled na Pláňavský hřeben.

Budova je koncipována jako schránka, která se skládá z rámové konstrukce tradičního tvaru, sestavené z dřeva. Dřevo, které bylo použito k výrobě konstrukce, pochází z lesů, které firma spravuje.
Konstrukce budovy je navržena tak, aby poskytovala příjemné a útulné prostředí, které zahrnuje moderní technologie a vybavení. Současně však zachovává tradiční prvky, které se vážou k historii a kultuře této oblasti. Interiér budovy je otevřený a přestavitelný, což umožňuje snadné přizpůsobení prostoru měnícím se potřebám a požadavkům firmy.

 

Architekt: Mjölk
Foto: BoysPlayNice
Zdroj: LINKA