Otevřít v Google mapách

 
 

Bastion

Stavba je součástí širší plánované koncepce propojení zelených částí a veřejných prostranství oblasti univerzitního kampusu Albertova. Součástí Bastionu je také zpřístupnění doposud nevyužívaných a zanedbaných lokalit a vybudování nových veřejných venkovních prostor. Cílem bylo vytvoření atraktivního společného cíle pro obyvatele „před“ i „za“ hradbou, místa schůzek, místa k zapamatování, místa koncentrace lidského umění…

Nový objekt je navržen jako skrytá akropole, která láká svým obsahem a zpracováním, nikoli viditelností. Bastion  nabízí mnoho využití: univerzální sál pro výstavy, společenské akce či kavárnu, zázemí veřejnosti a provozu. Exteriér se otevřenou čelní prosklenou posuvnou stěnou obrácenou k panoramatu Vyšehradu stává plnohodnotnou součástí interiéru.

 

Architekt: MCA atelier
Foto: Filip Šlapal, Pavla Melková